#106 2009-06-15 08:10:57

Simonus

Zbanowany

Re: ATP

Petzschner Philipp - Chardy Jeremy kurs 2.2

Niemiec pokazał się w turnieju z Halle z bardzo dobrej strony. Najpierw w 3 setach pokonał Verdasco a następnie po bardzo wyrównanym pojedynku uległ w 3 setach późniejszemu półfinaliście Rochusowi. Świadczy to o tym, że Niemiec  wraca do dobrej formy, który prezentował pod koniec zeszłego roku. Ogólnie Petzchner na traie gra nieźle i legitymuje się bilansem 25-17.
Naprzeciwko niego staje Francuz, który po niezłym występie na RG na trawie złapał lekką zadyszkę. Przegrał w 2 setach z Querrym. Jeśli dodamy do tego fakt, że Chardy na trawie prawie w ogóle nie grywa i ma bilans 3-4 to wynika, że może mieć spore problemy.
A na koniec dodam, że oba wcześniejsze spotkania wygrał Niemiec, więc kurs 2.2 jest prezentem.

PUDŁO 1:6 3:6  Jednak Petzchner do niczego się nie nadaje

#107 2009-06-16 07:45:07

Simonus

Zbanowany

Kupon stworzony Pn 15/06/09 17:58

stawka : 40.00 PLN
możliwa wygrana 253.20 PLN

data zdarzenie rodzaj zakład rezultat kurs
Pn 15/06/09 18:15 Llodra Michael - Zverev Mischa
akumulacyjne  ATP Tour 1 1 (1-0)  1.54 
Pn 15/06/09 18:40 Krajicek Michaella - Errani Sara
akumulacyjne  WTA Tour 1 1 (2-0)  1.66 

Pn 15/06/09 19:45 T. De Bakker - Phau Bjorn
akumulacyjne  ATP Tour 1 (1-1)  1.50 

Pn 15/06/09 20:30 Stany Zjednoczone - Włochy
akumulacyjne  Puchar Konfederacji 2 2 (1-3)  1.65

6.33

Zagrałem wczoraj taki kupon. Jak widać wszystko weszło a mecz De Bakker - Phau jest w trakcie. Jest po 1 w 3 secie. Do wygrania mam 213,2 zł na czysto. Wczoraj przez Darcisa i Brazylie jestem 120 zł na minusie, więc jak to wejdzie to wyjdę na 93 zł na plusie. A jak nie to będzie kaszana.

Czy ktoś z Was oglądał ten mecz lub śledził livescore, żeby mi doradzić czy grać cover beta na Phau?

NO I WYGRAŁ W 3 SECIE 6:3

#108 2009-06-16 09:27:30

KibicLeo

Administrator

Oliver Rochus - Taylor Dentkurs: 1.55

Jeszcze tydzień temu kurs na Belga zaczynał by się od dwójki nie jedynki. Jednak po znakomitym w jego wykonaniu turnieju w Halle kursy spadły na łeb na szyję.
Mówiąc poważnie to Olivier  w niemczech zaskoczył chyba wszystkich, którzy interesują się choć trochę tenisem. niesamowita wola walki, ciekawe kombinacje a przede wszystkim dobry serwis i gra przy siatce, to główne atuty Belga w  tym spotkaniu.
Taylor Dent,  dawno dawno temu zapowiadał sie na wielkiego tenisistę, dziś już mało kto o tym pamięta. Wrócił po kontuzji i próbuje coś ze sobą robić na korcie, niestety jak narazie z marnym skutkiem.

Myślę, że świetna ostatnio forma pozwoli Rochusowi na awans do dalszej fazy rozgrywek.

PUDŁO 4:6 7:6 4:6

Musimy od siebie wymagać, nawet gdyby inni od nas nie wymagali.

#109 2009-06-17 09:13:06

Simonus

Zbanowany

Kunistyn/Sela - Butorac/Lipsky kurs 3.15

Pierwsza para składa się z Rosjanina, który ma jakieś doświadczenie w deblu oraz Żydka, który w końcu zaczął lepiej grać. Panowie spotkali się na tym turnieju w 2 rundzie gry singlowej i w 2 setach wygrał Sela. Świadczy to o tym, że jest lepszym singlistą i powinien dobrze wesprzeć "kolegę", który jest nr 72 w rankingu deblistów. To jest ciekawa mieszanka zawodnika grajacego agresynie i lubiącego wypady pod siatkę z typowym zawodnikiem defensywnym świetnie grającym za końcową linią kortu.
Naprzeciwko nich staje amerykańska para, która ma nominalnych innych partnerów. Stąd nie znają się ze sobą jak łyse konie Panowie są indywidualnie klasyfikowani na 42 i 62 miejscu w rankingu, więc zdecydowanie ścisła czołówka to nie jest...

Skąd zatem kurs 1.3 na Amerykanów i aż 3.15 na parę drugą parę?! Ja tego zupełnie nie rozumiem. Fortuna wyceniała kursy na 1.51/2.23 i to jest racjonalne rozwiązanie.

Kurs 3.15 na zawodników, którzy wciągnęliby rywali w singlu 1 dziurką w nosie jest znacznie zawyżony i po prostu WART GRY

PUDŁO 3:6 6:3 6:7

#110 2009-06-17 09:15:56

KibicLeo

Administrator

R. Schuettler - T. De Baker  kurs: 2.25

Faworytem buków jest Niemiec, ja stawiam na Holendra. Młody ambitny zawodnik z dobrym serwisem, gra u siebie w domu. o jego talencie moze świadczyc choćby to,że kilka lat temu wygrał juniorski Wimbledon. Dobre warunki fizyczne do tego równie dobra koordynacja ruchów. zawodnik, który kocha grać na szybkich nawierzchniach.
Niemiec ma za sobą swoje najlepsze lata i nie będzie napewno wypruwał żył, żeby dziś pokonać swego przeciwnika. Rainer gra juz tylko dla przyjemności i dorobienia czegoś do swojej "skromnej emerytury"

PUDŁO 3:6 6:7

#111 2009-06-17 20:57:24

konradtsw

Administrator

Ljubicic I. - Santoro F. 1.60

Turniej w Eastbourne wkracza w decydującą fazę. Jutro odbędą się mecze 1/4, a w jednym z nich doświadczony Francuz Fabrice Santoro podejmie nie mniej doświadczonego Ivana Ljubicica. 37-letni Francuz na trawie radzi sobie niezle, jednak to nie jego stawiam za faworyta. Moim faworytem jest Ivan Ljubicic, który powoli jakby wracał do formy. W Eastbourne prezentuje się bardzo dobrze jeśli chodzi o serwis, w wygranych meczach z Goodallem (2-0) i Seppim miał naprawdę solidny serwis. Santoro w 1 rundzie miał słabego rywala, Kendricka, którego ograł bez trudu 2-0. Ale już z Gineprim miał spore problemy, serwis mu nie siedział, wygrał bardziej dzięki słabości Amerykanina. A ponieważ Ljubicic nie ma w tym sezonie jeszcze znaczących sukcesów to z pewnością nie odpuści tego meczu. Tymbardziej że raczej ciężko liczyc że na Wimbledonie będzie łatwiej. Przewaga Francuza to z pewnością to że jest on bardziej technicznym graczem niż Chorwat, ale chyba nie pozwoli mu to wygrac z Ljubicicem.

PUDŁO 6:3 1:2 i krecz...

#112 2009-06-17 21:29:26

konradtsw

Administrator

Skoch D. / Marach O. - Sluiter R. / Wessels P. 1.75

Turniej w Hertogenbosch. W 1/4 debla spotkają się debel czesko-austriacki David Skoch i Olivier Marach z Holendrami Raemonem Sluiterem i Peterem Wesselsem. Zarówno Skoch jak i Marach (wyjątkowo grający z innym partnerem niż Kubot, który grał w el.Wimbledonu) specjalizują się w grze deblowej. W Hertogenbosch pokonali w 1 rundzie Hiszpanów Andujara i Ferrera 6-2,6-3. Zanotowali przy tym niezłe statsy serwisowe, (% 1 serwisu - 58%, wygranych akcji przy 1 serwisie - 71%, wygranych akcji przy 2 serwisie - 56%). Sluiter i Wessels rzadko grają w deblu, ba ostatnio rzadko było ich widac na poważnych turniejach. Poza tym Sluiter jutro gra mecz singlowy, po raz pierwszy od dawna dotarł do 1/4, tam zagra z Dudi Selą i to na tym meczu się powinien skupic. A debel mu raczej lata koło **** Dlatego stawiam na solidnych deblistów Skocha i Maracha.

WESZŁO 7:6 6:7 7:6

#113 2009-06-17 22:03:52

KibicLeo

Administrator

Frank Dancevic vs. Leonardo Mayer kurs: 1.65

Wydaje mi się, że ten mecz ma zdecydowanego faworyta i nie bardzo moge zrozumieć kursy wystawione przez niektórych buków.  Kanadyjczyk  preferuję grę na szybkich kortach, posiada niesamowicie mocny serwis, dobry jednoręczny backhand i przyzwiity forehand. Mimo,że na początku roku był w słabej formie to wygląda,że wraca ona w najlepszym momencie, czyli przed Wimbledonem.
Rywal Franka ma znikome doświadczenia w grze na kortach  trawiastych. Dysponuje bardzo silnym serwisem ale niczym poza tym. Nie jest zawodnikiem na szybkie nawierzchnie
Dla mnie Dancevic jest  faworytem tego meczu. Jest w przyzwoitej formie, nie stracił jeszcze seta, a jest tenisistą o dużo lepszych warunkach na trawiaste korty od Mayera. Jak będzie przekonamy się wkrótce, ja typuję bezproblemowa wygraną Franka.

WESZŁO 6:7 6:4 7:5

#114 2009-06-18 20:48:40

konradtsw

Administrator

Becker B. - Schuettler R. 1.65
Półfinały turnieju w Hertogenbosch. W jednym z nich zmierzą się dwaj Niemcy, 28-letni Benjamin Becker i 33-letni Rainer Schuettler. Muszę przyznac że Becker zaimponował mi w dzisiejszym meczu z dobrze dysponowanym Llodrą. Francuz zagrał naprawdę niezle ale Niemiec zagrał świetne zawody. W ogóle w Hertogenbosch idzie mu dobrze, ograł groznego Serrę i rozstawionego z 1. Verdasco. Serwuje bardzo dobrze, w żadnym meczu nie schodzi poniżej 80% wygranych piłek przy 1 serwisie i 55 % wygranych piłek przy 2 serwisie. Są to naprawdę świetne statsy. A jego starszy rodak trzeba powiedziec wprost miał po drodze łatwiejszych rywali, będącego bez formy Devildera i słabego Holendra De Bakkera. Dopiero dziś trafił na mocniejszego rywala, ale Chardy po prostu sfrajerzył Schuettler w przyszłym tygodniu broni sporrej liczby punktów na Wimbledonie, więc raczej się nie będzie wypruwał w tym meczu. Poza tym od jakiegoś czasu nie imponuje formą. Becker w zeszłym tygodniu w Halle ograł go, po 3-setówce, 6-4,2-6,6-4.

WESZŁO 3:6 7:5 6:1

#115 2009-06-20 10:09:46

Simonus

Zbanowany

Sluiter Ramon - Becker Benjamin kurs 2.92

Sluiter jest gospodarzem i nawet ściany mu pomagają (czytajcie Hawk Eye i sędziowie). Poza tym Holender na prawdę gra świetnie. Widziałem 3 mecze z jego udziałem i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
Do tej pory grał on bodajrze w 4 finałach i żadnego z nich nie wygrał. Ze względu na swój wiek to może być dla niego ostatnia szansa na zwyciestwo w turnieju rangi ATP250 i to jeszcze u siebie w domu. Jak to się mówi to jego życiowa szansa, której nie może zmarnować.
Naprzeciwko niego staje Niemiec, który ostatnio jest w rewelacyjnej formie. Na pewno zasługuje na miano faworyta w tym pojedynku. Jednak już w meczu z Schuettlerem Becker miał wielkie problemy i po przegraniu 1 seta w drugim było 3:5 i serwis starszego rodaka. Jakimś cudem Rainer to zje.... i Becker już zwycięstwa z rąk nie wypuścił.
Jednak w tym pojedynku zadecyduje ogromna motywacja Holendra, wsparcie publiczności i inne sprzyjające okoliczności

PUDŁO 5:7 3:6

#116 2009-06-20 10:13:14

Simonus

Zbanowany

Dancevic Frank - Tursunov Dimitrov kurs 3.22

Obydwaj panowie grają w Anglii rewelacyjnie. Mają świetny serwis, rewelacyjny beckhand oraz dobrze spisują się pod siatką. Choć zdecydowanie grę serve & volley preferuje Kanadyjczyk.

Gram właśnie na Dancevica, ponieważ kursy na Tursunova są znacznie zaniżone. Ma on znacznie większe szanse na zwycięstwo niż wyceniają to bukmacherzy. No i ja nigdy do końca nie wierzę ROSJANOM po takich niskich kursach

PUDŁO 3:6 6:7

#117 2009-07-10 08:40:29

konradtsw

Administrator

Ram R. - Groth S. 1.65
Turniej w Newport. Mimo sporych opóznień, spowodowanych opadami deszczu, turniej idzie do przodu. W kolejnej rundzie zmierzą się reprezentant gopsodarzy Rajeev Ram z Australijczykiem Samuelem Grothem. Rajeev Ram pokonał po dobrej grze solidnego na trawie Alejandro Fallę, 6-4,7-5. Ram zagrałbardzo dobry mecz biorąc pod uwagę jego statsy (1 serwis - 67%, 88% wygranych akcji przy 1 serwisie,  55% wygranych akcji przy 2 serwisie). Amerykanin nie dał rywalowi żadnej szansy na przełamanie ! Samuel Groth z kolei męczył się z Ricardo Mello. Wygrał po ciężkiej 3 setowej walce, 7-5,3-6,6-3. Dał rywalowi aż 8 szans na przełamanie, z czego tamten wykorzystał 3. Serwis Grotha stał na słabszym poziomie (1 serwis - 47%, 70% wygranych akcji przy 1 serwisie,  50% wygranych akcji przy 2 serwisie). Poza tym nr 266 z rankingu z Ramem już raz grał w tym roku, wygrał Rajeev 6-4,6-4. Dzisiaj liczę że będzie podobnie bo Amerykanin jest po prostu w lepszej formie.

WESZŁO

#118 2009-07-11 10:46:24

konradtsw

Administrator

Querrey S. - Santoro F. 1.65
Półfinał turnieju w Newport. Młody Amerykanin Sam Querrey zmierzy się w nim z doświadczonym Francuzem Fabrice Santoro. Jak wszyscy świetnie wiemy przez opóznienia spowodowane deszczem wczoraj tenisiści grali po dwa mecze, ponieważ rozegrano mecze 2 rundy i cwiercfinały. Querrey zagrał wczoraj z Amritrajem (6-7, 6-3, 6-2) i w 1/4 z K.Kimem (6-3, 6-4). W obu meczach prezentował niezły serwis, z Amritrajem zaserwował 31 asów i mimo że miał słabszy 2 serwis wygrał dosyc pewnie. Z Kimem serwis funkcjonował bardzo dobrze i mecz wygrał spokojnie. Santoro wczoraj pokonał Denta i Mahuta. Z Dentem zagrał bez rewelacji, ze swooim deblowym partnerem wygrał po dobrym meczu. Jednak pózniej grał jeszcze mecz w deblu. W sumie spędził prawie 3,5 godziny na korcie, co może wpłynac na grę tego 36-letniego tenisisty. Querrey grał krócej bo 2,5 godziny i tu upatruje kolejnego plusa dla Amerykanina. Wg mnie warto grac na Sama.

WESZŁO

#119 2009-07-23 13:01:44

konradtsw

Administrator

Z turniejów ATP wybrałem dzisiaj dwa mecze, z niskimi kursami ale dosyc dobre na podbicie kursu:
Querrey S. - Ram R. 1.40
Isner J. - Istomin D. 1.35

Turniej w Indianapolis. Po krótce opiszę obydwa spotkania, więc po kolei:
Zarówno John Isner, jak i Sam Querrey dysponują znakomitym, mocnym serwisem (w 1 rundzie Isner zaserwował 15 asów a Querrey 11). Dobry własny serwis jest kluczem do wygrania meczu na "hardzie". Querrey z Rajeevem Ramem zmierzył się niecałe dwa tygodnie temu w finale w Newport. Wygrał pochodzący z Indii Ram. Jednak tamten turniej był dla niego turniejem życia, grał bardzo dobrze a przy tym miał sporo szczęścia (w finale zwłaszcza w drugim secie). Querrey będzie mu się chciał zrewanżowac za tamtą porażkę, a że jest w formie to powinno mu się udac. Zwłaszcza że na hardzie grali ze sobą już 3 razy i nie licząc porażki Sama w 2005 roku w 3 setach (nie miał nawet 18 lat ) Querrey miażdżył Rama dwukrotnie. W Indianapolis Ram już pierwszej rundzie męczył się z Brittonem, wygrał ledwo 7-5,6-3. I w Indianapolis sukcesu z Newport nie powtórzy.

Teraz trochę o Isnerze. On w tenisowym świecie zaistniał dopiero w dwa lata temur, właśnie podczas cyklu turniejów w USA. Na "hardzie" radzi sobie dobrze, podstawą jest jego bardzo dobry serwis. W 1 rundzie pokonał Josselina Ouannę 6-4,7-6. Jak na powrót do gry (nie grał w tym roku na trawie) miał świetne statsy (1 serwis - 67%, 86% wygranych akcji przy 1 serwisie,  72% wygranych akcji przy 2 serwisie). Istomin wg mnie nie będzie w stanie ograc drugiego już reprezentanta gospodarzy (ograł w 1 rundzie K.Kima 2-6,6-4,6-4), ponieważ już w pierwszej rundzie grał słabo. Po kontuzji jaką odniósł w meczu z Fogninim na Wimbledonie zagrał tylko jeden mecz w którym został ograny przez Crivoiego. Dzisiaj raczej Isner zmiażdzy go serwisem. Pozdrawiam

WESZŁO

#120 2009-07-24 12:03:29

KibicLeo

Administrator

Mathieu P.-H. - Troicki V. kurs: 1.55

Krótko i na temat. Troicki według mnie to zawodnik bardzo przereklanowany, "jadący" bardziej na tym jak postrzegani są jego koledzy z Bałkanów, niż własnej grze.(zastrzegam jednak,że to tylko moje zdanie). Prawdą jest,ze wczoraj ograł, conajmniej przyzwoitego - Garcię - Lopeza, ale Hiszpan jeszcze po przespaniu nocy nie bardzo może zrozumieć dlaczego przegrał, mając w trzecim secie piłkę meczową i dodatkowo, własny serwis. Wygląda na to,że troicki gra w ćwierćfinale tylko dzięki nieudolności zawodnika z Półwyspu Iberyiskiego.
Mathieu to ciągle wielka  nadzieja francuskiego tenisa, ciagle niespełniona. Nie chcę sugerować,że dziś Pierre- Henri wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności i formy i że to właśnie dziś zacznie spełniać pokładane w nim nadzieje. wiem natomiast,że to zawodnik przynajmniej o klasę lepszy od Troickiego.Dobry serwis, cierpliwy i solidny przy wymianach z głębi kortu. Jeśli nie zlekceważy Serba tak jak to uczynił w pierwszej rundzie z Ribą, nie powinien mieć z nim,żadnych problemów.

Stopka forum

RSS